Svijet

OGLASIO SE VOJNIK KOJI JE SNIMIO MISTERIOZNI OBJEKAT IZNAD UKRAJINE: To nije rusko! Dugo je 400 metara

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Objekat u obliku diska, duži od Empajer stejt bildinga, viđen je prošlog petka na nebu ratom zahvaćenog Donjecka kako lebdi kilometar i po iznad zemlje!

Izvor: screenshot X/nexta_tv

Ukrajinski operater dronova oprezno je vodio svoj infracrveni kvadrokopter u izviđačku misiju, boreći se protiv jakih vjetrova, kad je iznenada primijetio ravan i skoro 400 metara dugačak NLO koji je stajao nepomično.

Vadim, koji je pripadnik 406. bataljona ukrajinske vojske, navodi za Dejli mejl iz ratne zone da nikada ranije nijesu vidjeli ovakve stvari.

,,Na početku sam mislio da je to nešto novo što su izmislili Rusi, ali onda sam shvatio da je to možda NLO. Letjelica je bila toplija od bilo kog drugog objekta. Bili smo veoma iznenađeni" kaže Vadim preko prevodioca.

Vadim je dodao da nije bio uplašen jer su vojnici naučili da potisnu te emocije usred svojih napora da odbrane Ukrajinu od sada već dvogodišnje invazije Rusije.

,,Uplašili smo se 24. februara 2022. godine i nakon toga se više ničega ne plašimo" navodi operater dronova.

Vadim tvrdi da je letjelica kojom je upravljao prešla "nekoliko kilometara" tokom izviđačke misije prije nego što je uočio NLO:

,,Pogledao sam desno i vidio nepoznati objekat. Odlučili smo poslije 30 sekundi da to snimimo. Sve emocije koje smo imali u tom trenutku se čuju na snimku...

Dok su Vadim i njegove uzbuđene kolege iz 406. bataljona pokušavali da shvate šta vide omakao im se i veliki broj psovki.

,,Šta je ovo j*bote? Zašto se ne pomjera" pita jedan vojnik.

,,To je NLO" nadovezao se drugi.