Svijet

SNIMALI GRUPNO SILOVANJE DJEVOJČICE: Jezivi detalji zločina u Beču u kome su učestovali Srbi - ucjenjivali je videima

Jezivi detalji iz istrage zlostavljanja i silovanja djevojčice u Beču.

Izvor: YouTube/Printscreen/anbax

Istraga protiv 17 osoba, starosti od 13 do 18 godina, među kojima ima i državljana Srbije zbog sumnje na višemjesečno silovanje i zlostavljanje djevojčice (12), uključujući i desetine video snimaka kojima su ucjenjivali žrtvu otkrila je, kako pišu austrijski mediji, jezive detalje jednog od najšokantnijih slučajeva seksualnog zločina u novijoj istoriji ove zemlje.

Jeziva drama djevojčice iz bečkog okruga Favoriten, počela je u prvim mjesecima prošle godine bezazlenom tinejdžerskom romansom. Maloljetnica je, nažalost, završila u višemjesečnoj spirali nasilja, prijetnji, ucjena i navodnog serijskog silovanja i zlostavljanja, snimljenih video snimkama mobilnim telefonom. Višestruka grupna silovanja, u kojima je bilo i do osam počinitelja, navodno su se dogodila u garaži, stanu ili na stepeništu.

Specijalci bečke policije su u četvrtak ujutro upali su u nekoliko stanova i uhapsiili 17 osoba. Dvanaestoro osumnjičenih su maloljetnici stariji od 14 godina, jedna osoba ima 19 godina, dvoje su mlađi od 14 godine i nisu krivično odgovorni u Austriji, dok je identitet još dvoje osumnjičenih nepoznat, saopštila je policija. Prilikom hapšenja zaplijenila su najmanje četiri mobilna telefona. Među osumnjičenima da su državljani Austrije, Turske, Sirije, Italije, Bugarske i Srbije.

Sumnja se da su se silovanja i zlpostavljanja događala u periodu od februara do juna 2023. godine u garažama, stanovima dječaka kada im roditelji nisu bili kod kuće, stepeništima, a u jednom slučaju i u hotelskoj sobi kao i na drugim lokacijama u Beču.

Djevojčica je rekla da joj je njen tadašnji dečko prijetio, a na snimcima grupnog silovanja koji su pronađeni u mobilnom telefonu čuju se jezivi krici i kako 12-godišnjakinjakinja više puta viče „Prestani!“. Zbog sramote i iz straha jer je bila ucjenjivana da će objaviti njene snimke djevojčica je ćutala o paklu kroz koji je prolazila, sve dok u oktobru sve nije ispričala majci.

Poslije ispitivanja svih osumnjičeni su pušteni iz pritvora u četvrtak, osim 16-godišnjeg Sirijca koji je zadržan jer se opirao prilikom hapšenja. Većina osumnjičenih je od ranije poznata policiji zbog različitih kaznenih djela. Na saslušanju su samo djelimično priznali ili negirali krivicu tvrdeći da je djevojčica dobrovoljno učestvovala i pretvarala se da ima 14 godina.

Tužilaštvo u Beču mora da odluči kako će dalje voditi slučaj. Pošto osumnjičeni za silovanje podležu krivičnom zakonu za maloljetnike, prijeti im „samo“ pet godina zatvora umjesto do deset godina za teško seksualno zlostavljanje.