Svijet

NJEMAČKA ŠEFICA DIPLOMATIJE BJEŽALA OD RUSKOG DRONA: DRAMA KOD NIKOLAJEVA, KOLONA DOŠLA NA 50KM OD FRONTA

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Njemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok doživjela je neviđenu dramu tokom posjete Nikolajevu!

Izvor: Peter WUETHERICH / AFP / Profimedia

Nemački list Bild tvrdi da je konvoj njemačke šefice diplomatije progonio ruski dron tokom obilaska tog dela Ukrajine!

Konvoj automobila sa šefom njemačkog ministarstva spoljnih poslova krenuo je ka Crnom moru da posjeti tamošnju stanicu za desalinizaciju koja se nalazi 50 km od linije fronta. Na putu do stanice za desalinizaciju izviđački dron se približio koloni. Članovi delegacije su aktivirali alarm na svom pametnom telefonu i vozači su počeli da pokušali da izbjegnu dron - navodi novinar Bilda i dodaje da je dron sve vrijeme letio iza kolone.

Dron je tada promijenio kurs, međutim, posjeta stanici ipak je otkazana.

Posjeta hidrotehničkim objektima morala je da bude otkazana prije roka iz bezbjednosnih razloga - saopštilo je njemačko ministarstvo spoljnih poslova.

Ukrajinski portal Strana podsjeća da je Analena Berbok u subotu došla u šestu posjetu Ukrajini od početka rata punog razmjera.

Dan ranije, zajedno sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Кulebom, obišla je strateški važne objekte u luci Odesa i Preobraženskom sabornom hramu koji je prošlog ljeta oštećen u raketnom napadu.

Berbok je u jednom trenutku odvedena u sklonište u hotelu u kome je odsjela zbog vazdušnog napada.

List Berliner cajtung navodi da je zajedno sa Berbok u sklonište otišao i njemački ambasador u Ukrajini Martin Jeger i ostatak delegacije šefice diplomatije.