Svijet

"POGLEDAĆEMO GA U OČI I REĆI, ODLAZI DŽO, OTPUŠTEN SI": Tramp nakon pobjede u Južnoj Karolini ne može da dočeka novembar

Autor Gordana Šćepanović Izvor Kurir

Donald Tramp, bivši američki predsjednik, proslavio je laku pobjedu na republikanskim unutarstranačkim izborima u Južnoj Karolini i poručio da će pobijediti aktuelnog demokratskog predsjednika Džoa Bajdena u revanšu na izborima u novembru.

Izvor: Printscreen/Kurir/AP/Andrew Harnik, AP/Evan Vucci

Vašingtonski sajt Hil prenosi da je Tramp u pobedničkom govoru ishvalio razne političare koji su bili uz njega uoči ovog glasanja na kojem je ubedljivo trijumfovao nad Niki Hejli, nekadašnjom guvernerkom Južne Karoline.

Navodi se da je Tramp, nakon što je pohvalio i članove svoje porodice koji ga podržavaju u kampanji, prešao na Bajdena kojeg je optužio da "uništava" Ameriku i najavio pobedu i i nad njim na predsedničkim izborima 5. novembra.

- Mi ćemo biti ovde 5. novembra i pogledaćemo Džoa Bajdena, pogledaćemo ga u oči. On uništava našu zemlju i mi ćemo reći: Džo otpušten si. Odlazi. Odlazi. Otpušten si - kazao je Tramp uz oduševljeno odobravanje mase njegovih pristalica.

Izvor: PRINTSCREEN/KURIR/AP/ANDREW HARNIK

 Navodi se da se bivši šef Bijele kuće onda u šali zapitao da li bi predsjednički izbori trebalo da budu održani ranije, rekavši da je "devet mjeseci" za njega "dugo vremena".

Izvor: PRINTSCREEN/KURIR/AP/EVAN VUCCI

 ,,Volio bih da može to da obavimo brže. Devet mjeseci je dugo vremena. Samo bih volio da možemo to da obavimo brže, gospodine guverneru" obratio se Tramp Henriju Mekmasteru, guverneru Južne Karoline koji se spremao da započne govor.