Svijet

VODI SE ŽESTOKA BITKA ZA RABOTINO: Kolona ruskih oklopnih vozila stigla do centra sela POLOŽAJI PRELAZE IZ RUKE U RUKU

Autor Đina Radulović Izvor Kurir

Ruske jedinice su tokom dana uz pomoć oklopnih vozila uspjele da probiju liniju odbrane i dođu do centra Rabotina!

Vojni bloger Ribar objavio je snimke na kojima se vidi nekoliko oklopnih transportera Oružanih snaga Rusije duž Ševčenkove ulice.

,,Važno je napomenuti da vozila idu od zapada ka istoku bez straha da će biti pogođena. To indirektno ukazuje na povlačenje ukrajinskih oružanih snaga na sjevernu periferiju sela u području groblja. Jedino pogodno odbrambeno mjesto za ukrajinske formacije i ustočnom dijelu ostaje dom kulture", navodi vojni bloger.

 Za sada nije poznato da li su ruske oružane snage uspjele da zadrže položaje.

 ,,Situacija se dinamično odvija i pozicije prelaze iz ruke u ruku tokom dana. Sada je glavno za Oružane snage Rusije da se učvrste na postignutim linijama i spriječe protivnapad sa obije strane", navodi Ribar.

Izvor: Kurir/Telegram

 Ukrajinska strana, međutim, tvrdi da odbija ruske napade.

,,Neprijatelj nastavlja da napada selo, ali bez velikog uspjeha. Grupa neprijatelja je ponovo ušla u Rabotino, međutim, odbrambene snage su ih otkrile i već su likvidirane",navodi kanal DeepState.

Ukrajinski kanal je objavio i snimak 65. brigade na kome se vidi kako dron ispušta granatu na ruske vojnike.

Rabotino su ukrajinske snage, podsjetimo, uspjele da povrate prije pet mjeseci.

Rusi su prošle nedelje prešli u iznenadnu ofanzivu na sektoru Zaporožja.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine upozorio je da ruska vojska sprema napad na Rabotino i da su Rusi na tom dijelu fronta koncentrisali više vojnika nego kod Avdijivke u oblasti Donjecka.

,,Grupa koja se koncentrisala u pravcu Orehovskog u poslednjih nekoliko dana ili nedelja je brojnija po ljudstvu od grupe koja je uključena u pravcu Avdijivke. Očigledno nisu došli u šetnju",upozorio je portparol grupe Oružanih snaga Ukrajine u Tavriji Dmitrij Lihovi.