Svijet

UHAPŠEN TERORISTA KOJI JE BIO 25 GODINA U BJEKSTVU! Policija upala u voz u Njemačkoj - Nastao nemir među putnicima

Autor Ivana Vlajković

U Njemačkoj je uhapšen terorista kog je policija tražila 25 godina.

njemačka policija
Izvor: Kurir

Na željezničkoj stanici u njemačkom gradu Vupertalu uhapšena je jedna osoba za koju Bild navodi da je Ernst-Folker Štaub (69), nekadašnji pripadnik Frakcije crvene armije poznatije kao Bader-Majnhof grupa. Za njim su vlasti tragale čak 25 godina.

Voz je trebalo da krene u 14.58, ali je zaustavljen, a policija je razmišljala kako da izvuče osumnjičenog iz voza. "Tada je nastao nemir među ljudima u vozu. Poslije sat vremena prvi su htjeli da izađu. Policija je rekla da nam nije dozvoljeno da izađemo iz voza. Onda su se svjetla u vozu ugasila. Bila je depresivna atmosfera", rekao je svjedok iz voza.

Prema njegovim riječima, nekoliko muškaraca je odjednom brzo ušlo u voz. "Jedan je vikao 'Stani, ne mrdaj!' Onda je jedan čovjek odveden. Ruke su mu bile vezane na leđima", kazao je svjedok. Portparol policije je rekao da su "postojale indikacije o veoma opasnoj osobi."

Takođe je naveo da je osoba uhapšena bez otpora i da se provjerava da li je tražena u cijeloj zemlji. "U akciji niko nije povrijeđen", rekao je portparol policije.