Svijet

TIJELO ALEKSEJA NAVALJNOG NIJE U MRTVAČNICI?! HITNO SE OGLASILA NJEGOVA POTPAROLKA!

Autor Miloš Škrbić

Ruski opozicionar bio je iza rešetaka otkada se vratio iz Njemačke, u januaru 2021. godine.

Izvor: Beata Zawrzel/NurPhoto/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kira Jarmiš, portparolka Alekseja Navaljnog, potvrdila je njegovu smrt, pozivajući se na informaciju zvanično predatu njegovoj majci i zatražila da se tijelo odmah preda porodici. Međutim, po dolasku u mrtvačnicu u kojoj je rečeno da se tijelo nalazi, Jarmiševa je objavila da nije tu. Portparolka Kira Jarmiš saopštila je da je majci Alekseja Navaljnog Ljudmili zvanično potvrđeno da je njen sin preminuo u zatvoru u Sibiru.

Portparolka Kira Jarmiš saopštila je da je majci Alekseja Navaljnog Ljudmili zvanično potvrđeno da je njen sin preminuo u zatvoru u Sibiru. Jarmiševa je zatražila da se njegovo tijelo odmah preda porodici.

Navaljni je, prema toj informaciji, umro u 14:17 po lokalnom vremenu. Njegovo tijelo je odneto u Salekhard, grad u blizini zatvorskog kompleksa, od strane ruskih istražitelja, navela je Kira Jarmiš, pozivajući se na informaciju datu Ljudmili Navaljnajoj.

Međutim, nešto kasnije, ona se ponovo oglasila navodeći da se tijelo ne nalazi u spomenutoj mrtvačnici u koju je otišla sa majkom preminulog opozicionara.

Zatvorska služba regiona Jamalo-Nenecki, gdje je Navaljni služio kaznu zatvora od 30 godina, izvijestila je u petak o njegovoj smrti. Ruski opozicionar bio je iza rešetaka otkada se vratio iz Njemačke, u januaru 2021. godine.

Na vijest o smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog reagovali su zvaničnici iz Brisela i Vašingtona koji od Moskve traže objašnjenje.

U Moskvu prst upire i predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, a porodica poručuje da će ruske vlasti odgovarati za smrt Navaljnog.