Svijet

DRAMATIČNA AKCIJA HAPŠENJA SRBINA POSLIJE UBISTVA NA BRODU PUNOM KOKAINA: NAPRAVIO HAOS (VIDEO)

Autor Milica Mrvaljević Izvor Kurir

Srbin koga je uhapsila španska policija, a koji se sumnjiči da je švercovao 2,3 tone kokaina, ubio saradnika iz kriminalne grupe, a ostale držao kao taoce na brodu, uradio je sve kako bi preuzeo kontrolu nad brodom i završio transport droge.

Izvor: X/ Policía Nacional

Kidnaper, čovijek srpske nacionalnosti koji je bio dio posade, upucao je jednog od taoca i bacio njegovo tijelo u more, gdje je na kraju umro - navode španski mediji.

Operacija "Neptun" koju je uspješno izvela španska policija, dovela je do hapšenja devet članova posade kao navodnih počinilaca krivičnog djela trgovine drogom, a Srbin je optužen i za ubistvo.

Izvor: X/ Policía Nacional

Agenti su istraživali kriminalnu organizaciju koja je namjeravala da unese 2,3 tone kokaina iz Južne Amerike u Španiju na brodu koji se inače koristi za pomoć većim brodovima - navodi se u saopštenju španske policije.

Saznavši da će droga biti prebačena na manji brod, koji se nalazio veoma blizu Kanarskih ostrva, uspostavili su uređaj za presretanje operacije i identifikovali matično plovilo, nazvano „Morski raj“. Nekoliko sati ranije, agenti su otkrili da se u brodu dogodila kidnapovanje, pa je tim pilota specijalista za carinski nadzor prevezao posadu iz Grupe za specijalne operacije (GEO) policije.

Za manje od 12 sati interventni tim je već bio na mjestu u Atlantiku gdje se nalazio 'Morski raj', napao je tegljač i uspostavio kontakt sa članovima posade, koji su potvrdili da ih je kidnapovao muškarac Srbin koji je naoružan. Poslije nekoliko sati pregovora, agenti su uspjeli da natjeraju kidnapera da odloži oružje i preda se - navodi se.

Policija je pretražila brod i zaplijenili kokain, koji je podijeljen kocke koje su bile u crnom najlonu u skrivenoj prostoriji na dnu broda, tako da je kokain plutao u vodi. Osim narkotika, zaplijenili su i elektronsku i satelitsku opremu.