Svijet

PRESRETNUTI POZIV OTKRIO MRAČNU ISTINU! Imaju NAJTEŽE bolesti, a Generalštab ih šalje u SMRT!

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajina je presrela poziv u kojem ruski vojnik otkriva strašne stvari koje stižu iz vrha ruskog zapovjedništva.

Izvor: Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik / Profimedia

Ukrajinska vojna obavještajna služba presrela je razgovor ruskog vojnika koji optužuje svoje zapovjednike da bolesne vojnike šalju na prvu liniju fronta, piše "Njuzvik". Ukrajinska vojna obavještajna služba je ovaj audio snimak objavila na svom "Telegram" kanalu 30. januara, dok je "Kijev Post" tekst na ovu temu objavio u utorak.

"Njuzvik" nije nezavisno mogao da potvrdi autentičnost snimka i zbog toga su kontaktirali mejlom rusko Ministarstvo odbrane. Ukrajinska vojna obavještajna služba često objavljuje audio snimke koji imaju cilj da prikažu javnosti nizak moral u ruskoj vojsci.

Kako navodi "Kijev Post", ruski vojnik je u telefonskom razgovoru rekao da pripada 5. motorizovanoj streljačkoj brigadi. On kaže da njegove saborce koji boluju od tuberkoloze ili AIDS-a šalju na prve linije fronta, ispred zdravih vojnika.

Vojnik, koji i sam boluje od HIV-a, kaže da su mnogi vojnici pozvani iz južne vojne oblasti Rostov na Donu, ozbiljno bolesni. Prema njegovim riječima, mnogi imaju hepatitis, tuberkolozu, tumore u glavama, plućne bolesti...

"Dva dana kasnije, došao je neki čovjek kojeg nikada pre nisam video. Rekao je 'Momci, ako sada napišete izvještaj i u njemu kažete kako nemate zamjerki na vođstvo bataljona, idete kući. Ali zapamtite, nećete vidjeti januarsku platu' ", objasnio je ruski vojnik kako stvari trenutno funkcionišu.