Svijet

ZELENSKI SAOPŠTIO UŽASNE VIJESTI: U raketnim udarima ruskih snaga 18 mrtvih, preko 130 povrijeđenih!

Izvor Kurir

U poslednjim raketnim udarima ruskih snaga širom Ukrajine, broj žrtava se popeo na 18, dok je preko 130 ljudi povrjieđeno.

Izvor: Profimedia/AFP

Ove informacije su stigle iz saopštenja ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, koji je istakao da je više od 200 objekata pogođeno, uključujući čak 139 stambenih zgrada".

Moje saučešće porodicama i prijateljima žrtava. Broj mrtvih bi mogao da se poveća. Konkretno, u Harkovu je još u toku spasilačka akcija", rekao je Zelenski u video-obraćanju.

REAGOVANjE MEĐUNARODNE ZAJEDNICE

Posle ovih tragičnih događaja, međunarodna zajednica je reagovala osuđujući ruske raketne udare i izražavajući zabrinutost zbog civilnih žrtava. SAD, EU i druge zemlje su izrazile podršku Ukrajini i osudile ruske akcije kao neprihvatljive i agresivne. Postavlja se pitanje kakav će biti dalji razvoj situacije i kako će ovi događaji uticati na odnose između Rusije i ostatka svijeta.

POSLEDICE NA LOKALNOM NIVOU

Ukrajinski grad Harkov je posebno pogođen ovim napadima, a trenutno je u toku spasilačka akcija. Stanovnici ovog grada su suočeni sa strahotama rata i pokušavaju da se izbore sa posledicama razaranja.

Pomoć međunarodne zajednice će sigurno biti od velike važnosti u obnovi i pružanju podrške civilima koji su pogođeni ovim napadima.

SITUACIJA NA TERENU

Kako se situacija dalje bude razvijala, biće neophodno pratiti vesti sa terena i reakcije relevantnih aktera. Ovo je samo jedan u nizu tragičnih događaja koji potresaju ovu regiju, ali je važno da se o njima izvještava i da se pruža podrška onima koji su pogođeni.