Svijet

OBRT! TRAMPOV NAJVEĆI SUPARNIK SE UDRUŽIO SA NJIM! "Zajedno ćemo pobijediti najgoreg predsjednika ikada"

Autor Uroš Matejić

Donald Tramp se zahvalio guverneru Floride Ronu DeSantisu na tome što ga je podržao.

Bivši predsednik Donald Tramp pokazuje pesnicom predstavnicima medija pre nego što napusti Trampovu kulu u utorak,
Izvor: Profimedia

Kandidat za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke Donald Tramp zahvalio je danas guverneru Floride Ronu DeSantisu na tome što ga je podržao, rekavši da je "veoma počastvovan".

"Veoma sam počastvovan zbog toga što sam dobio njegovu podršku. Radujem se što ću, zajedno sa njim, raditi na pobjedi Džoa Bajdena, koji je najgori i najkorumpiraniji predsjednik u istoriji naše zemlje", rekao je DeSantis za Foks njuz.

Dodao je da je "Ron DeSanctimonious", nadimak koji je koristio za guvernera Floride, "zvanično penzionisan". DeSantis je juče saopštio da odustaje od trke za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, dodavši da, uprkos postojećim nesuglasicama, podržava bivšeg predsjednika SAD.

"Jasno mi je da većina republikanskih birača želi da pruži Donaldu Trampu još jednu šansu. Iako sam imao nesuglasice sa njim za vrijeme pandemije korona virusa zbog njegovog uzdizanja Entonija Faučija, Tramp je superiorniji od aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena. To je jasno", rekao je DeSantis u video-obraćanju na društvenoj mreži X. U trci za predsjedničku nominaciju republikanaca, pored Trampa, ostala je bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli.