Svijet

IZRAEL UBIO IRANSKOG GENERALA U SIRIJI: Nemilosrdan napad IDF na stambenu četvrt Damaska!

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Četiri vojna savetnika Iranske revolucionarne garde navodno su poginula u izraelskom vazdušnom napadu na Damask, navodi IRGC, a prenosi državna agencija Tasnim.

Izvor: Printscreen

Brutalni zločinački režim Izraela ponovo je izvršio napad na grad Damask. Кao rezultat vazdušnog napada borbenih aviona uzurpatorskog agresorskog režima ubijeno je nekoliko pripadnika sirijskih snaga i četiri vojna savetnika Islamske Republike Iran - navodi IRGC.

Tasnim navodi da je nekoliko sirijskih civila takođe nastradalo tokom izraelskog vazdušnog napada u oblasti Meze u Damasku.

List Šarg navodi da su među poginulim iranskim oficirima i zamjenik šefa obaveštajnih službi specijalnih snaga IRGC Al-Кuds general Sadeg Omidzadeh.

Lokalni mediji navode da je tokom napada potpuno uništena četvorospratnica.

Nekoliko civila je ubijeno i povrijeđeno u izraelskom napadu na glavni grad Sirije Damask, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

,,Izraelski neprijatelj je oko 10.20 sati izvršio vazdušnu agresiju sa okupirane Golanske visoravni pogodivši stambenu zgradu u oblasti al-Meza u gradu Damasku. Naši sistemi protivvazdušne odbrane su odgovorili na neprijateljske rakete i oborili neke od projektila. Usled agresije je više civila ubijeno i povrijeđeno, zgrada je potpuno uništena, a oštećene su susjedne kuće'' navodi se u saopštenju ministarstva odbrane Sirije.

IDF inače redovno izvodi udare na teritoriji Sirije.

Viši vojni savetnik Iranske revolucionarne garde, podsjetimo, ubijen je u nedavno u izraelskom vazdušnom napadu kod sirijskog glavnog grada Damaska. General Sajed Razi Musavi navodno je bio zadužen za koordinaciju vojnog saveza između Sirije i Irana.

Tagovi