Svijet

ZELENSKI OŠTRO ODGOVORIO TRAMPU: Prvo razmisli, pa onda govori

Autor Ivona Ulićević Izvor Kurir

Volodimir Zelenski odgovorio je bivšem američkom predsjedniku Donaldu Trampu „razmisli i onda govori“ na njegove riječi o brzom okončanju sukoba u Ukrajini ako bude izabran za predsjednika.

Izvor: Profimedia/AFP

Tramp, koji je pobijedio na republikanskim predizborima u Ajovi sa velikom razlikom, ponovio je 16. januara da se dobro slaže sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i da će brzoj riešiti sukob u Ukrajini ako bude izabran za predsjednika.

"Nisam vidio ovaj video, ali razumijem da je bila neka vrsta konferencije, a on je rekao da ako Putin ne stane, da će prebaciti više oružja Ukrajini“, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Davosu, čiji je snimak kancelarija Zelenskog objavila na svom Jutjub kanalu.

Zelenski je rekao da strahuje da bi u ovom slučaju Rusija mogla da okupira cijelu teritoriju Ukrajine.

„I zato ću reći kao što mi je moj otac uvijek govorio: „Prvo razmisli, pa onda govori“, odgovorio je Zelenski.

Istovremeno, na pitanje kakav će biti odnos Ukrajine i Sjedinjenih Država ako Tramp bude izabran za predsjednika SAD, Zelenski je odgovorio da je spreman da radi sa svima.

Prethodno je Tramp više puta izjavljivao da, ukoliko bude ponovo izabran, namjerava da postigne rješenje sukoba između Rusije i Ukrajine za samo 24 sata.

Pres-sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, komentarišući ove Trampove riječi, napomenuo je da je ovo suviše složen problem za tako jednostavno rješenje.