Svijet

MILIONERI POGINULI U LAVINI: Biznismeni nastradali tokom vožnje motornim sankama SPASIOCI SE BORILI DA DOĐU DO TIJELA

Izvor Kurir

Ruski milioner Andrej Godunov (48) poginuo je u lavini u Hibiniju u Murmanskoj oblasti.

Izvor: Printscreen/Telegram, Printscreen/Youtube

Tragedija se dogodila 8. januara, međutim, trebalo je neko vrijeme da se identifikuje tijelo.

Godunov je krenuo u vožnju motornim sankama sa poznatim biznismenom iz Sankt Peterburga Igorom Slonskim (54). Lavina je prema navodima medija zahvatila dvoje motornih sanki. Tela Godunova i Slonskog pronađena su 8. januara na planini Petrelijus u oblasti klisure Ramzai.

Spasioci iz Murmanskog integrisanog centra za vanredne situacije Ministarstva za vanredne situacije Rusije odmah su požurili na mjesto nesreće kako bi sproveli potragu.

Godunov je bio osnivač Enbicom Grupe iz Sankt Peterburga koja je bila jedan od najvećih prodavaca Epl proizvoda u Rusiji. Kompanija je takođe širom Rusije imala prodavnice brendova Samsung i Soni.

Bogatstvo Godunova je prema navodima lokalnih medija 2023. godine procijenjeno na tri i po milijardi rubalja odnosno 35 miliona eura.

Iza Godunova su ostala supruga i dvoje djece.

Poznati ruski biznismen Sergej Ciganov, podsjetimo, nastradao je nedavno tokom skoka padobranom u blizini Kolomne u Moskvi. Kamera je zabilježila užasavajući trenutak kad vlasnik farmaceutske kompanije i medijski mogul gine u misterioznoj padobranskoj nesreći.