Svijet

PUTINOVA TORTURA ZA ZATVORENIKE: Nećete da ratujete? Sad ćete da se SMRZNETE! Isključio grijanje na -55 stepeni!

Autor Nevena Davidović

U Ukrajini je raspoređeno više od 100.000 zatvorenika, uključujući masovne ubice, silovatelje i trgovce drogom.

Izvor: Profimedia/Not supplied / WillWest News

Temperature u nekim djelovima Rusije su pale na čak -55°C, ali sve je to dio navodnog plana ruskog predsjednika da svoju vojsku popuni ubicama, pljačkašima i trgovcima drogom. Olga Romanova, direktorka organizacije za ljudska prava Rusija iza rešetaka, rekla je da je cilj da se osuđenici natjeraju da idu u rat.

"Iz tog razloga su jednostavno isključili grijanje na temperaturama ispod nule. Uslovi u zatvorima bi trebalo da postanu nepodnošljivi kako bi tamošnji muškarci otišli u Ukrajinu", rekla je ona njemačkom listu BILD. Prema procjenama, u Ukrajini je već raspoređeno više od 100.000 zatvorenika, uključujući masovne ubice, silovatelje i trgovce drogom. Oni su dio odreda pod nazivom "Oluja Z".

Međutim, ne smrzavaju se samo u ruskim zatvorima. Naime, u Podmoskovlju se poslednjih dana i nedeljama Rusi smrzavaju u svojim domovima. Oko 20.000 ljudi u gradovima Klimovsk, Ljubertsi i Podolsk, u moskovskoj regiji, danima je bez grijanja, a neki i nedeljama. Kako je izvijestio ruski Telegram kanal Baza, temperature su prošle nedelje pale ispod -25 Celzijusovih stepeni, a lokalne vlasti proglasile su vanredno stanje.

Prema državnoj novinskoj agenciji TASS, glavni razlog za nedostatak grijanja bio je kvar bojlera u lokalnoj fabrici municije koja opskrbljuje rusku vojsku za rat u Ukrajini, ali je takođe opskrbljivala grijanjem Klimovskog i njegova predgrađa.

BONUS VIDEO: