Svijet

SKANDAL! Austrijskom silovatelju koji je koji je ćerki napravio sedmoro djece se UKIDA KAZNA? Isplivale ŠOK INFORMACIJE

Autor Ivona Ulićević Izvor Kurir

Jozef Fricl (88), austrijski silovatelj koji je godinama držao ćerku u zatočeništvu, navodno živi u svijetu fantazije u zatvoru: boluje od teške demencije i navodno nekad misli da je pop zvijezda, prenijeli su austrijski mediji.

Izvor: Kurir

Čovjek koji je svoju ćerku Elizabetu držao u tamnici u svom podrumu u Amštetenu u Austriji više od 24 godine i sa njom imao sedmoro djece, nalazi se iza rešetaka od 2009. Ali novi psihološki izvještaj dolazi do zaključka da je on sada bezopasan.

Prema pisanju Kronen-Zeitung, izveštaj je pripremila forenzički psihijatar Hajdi Kastner (61), koja je ispitivala Friclov mentalni život tokom suđenja za incest i dijagnostikovala teški poremećaj ličnosti.

Došla je do zaključka da bi Austrijanca trebalo klasifikovati kao "bezopasnog" zbog njegove napredne demencije i stoga su dalji zločini malo vjerovatni.

Izvor: Kurir


Jozef Fricl je takođe fizički slab i može da hoda samo uz pomoć štapa.

Za novi izvještaj na sudu se izborila Friclova advokatica Astrid Vagner (60). Prema pisanju medija, dešava se da Fricl tvrdi da je učestvovao u diskusiji na televiziji ili važnom poslovnom sastanku "napolju". S vremena na vrijeme počinilac incesta čak pomisli da je pop zvijezda koja se pojavila u odgovarajućoj emisiji.

Moguće je da će Jozef Fricl uskoro biti smješten u državni starački dom, kaže Vagner, ali postoji mogućnost i da bude trajno smješten u zatvorskoj ambulanti.

Da li Fricl ima nepoznatog sina?

Uprkos njegovoj demenciji, Friclove priče o ranije "nepoznatom sinu" i dalje su aktuelne. Prije nekoliko mjeseci mu se javio muškarac iz Austrije i rekao da mu je 88-godišnjak otac.

Njegova majka je navodno imala aferu devet mjeseci prije njegovog rođenja sa Friclom, tvrdi čovjek. DNK test sada treba da razjasni stvari.