Svijet

UHAPŠENA DJEVOJKA KOJA JE OTROVALA BEBU! Sve je smislila unaprijed, njena onlajn pretraga će vas zgroziti

Amerikanka Alesia Ovens (20) uhapšena je u utorak zbog sumnje da je otrovala ćerku svog dečka. Prema Američkom zakonu ona je optužena za ubistvo, težak napad i ugrožavanje bezbjednosti djeteta.

Izvor: Lawrence County Prison

Djevojčica Iris Rita Alfera (1) preminula je 29. juna prošle godine od posljedica trovanja acetonom. Do trovanja je došlo nakon što je osamaestomjesečna beba progutala dugmad i metalne šrafove.

Tokom istrage sprovedene od strane policije iz Njukasla, savezne države Pensilvanije, otkrivena je neobična onlajn pretraga Ovensove. Ona je nekoliko mjeseci prije nego što je beba preminula sprovela opsežno onlajn istraživanje o štetnim supstancama za djecu. Neke od njenih pretraga na Guglu podrazumijevala su pitanja o tome šta se dešava kada djeca popiju aceton, progutaju dugme i popiju ljekove koji nisu namijenjeni njima. Pretraga je uključivala i neke otrovne kozmetičke proizvode, kao i vodene perle.

Obdukcija je pokazala da je beba imala tragove acetona u krvi, što je prouzrokovalo otkazivanje organa. Pored toga, iz policijske uprave otkrili su kako je mjesecima prije tragične smrti Iris progutala vodene perle, napravljene od silikona, koje su kasnije pronađene u njenom sistemu za varenje. Navodi se da su svi ovi predmeti - dugmad, metalni šrafovi i vodene perle, progutani mjesec dana prije nego što je beba preminula.

Kako prenosi Dejli Mejl nakon što je okružni sudija pročitao njenu optužnicu, Ovens nije bila ni malo uznemirena, čak je izgledala bezbrižno.

Deda preminule Iris, Frenk Alfer rekao je kako je osjetio olakšanje nakon što je pronađen počinilac ovog strašnog zločina.

"Srećni smo što je konačno uhapšena. To je prvi korak. Biće to veoma dugačak sudski proces", dodao je Alfer.

Roditelji djevojčice su bili razvedeni, tako da je Iris živjela sa majkom, babom i dedom, dok je otac imao pravo samo na povremene posjete. On je sa Ovensovom živio oko godinu dana prije nego što je Iris ubijena. 

Nakon ovog tragičnog događaja majka preminule Iris, Emili Alfer, kreirala je Fejbuks stranicu "Anđeo Iris" u čast preminule ćerke, koja služi kao neprofitna organizacija. Ona brojnim aktivnostima na drušvenim mrežama pokušava da podigne svijest o zlostavljanju djece.