Svijet

PA OVO JOŠ NISTE VIDJELI, PLIVA ZA ČASNI KRST U FONTANI! Sveštenik aminovao, a onda je muškarac ušao u vodu (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

U Grčkoj je plivač za časni krst zaronio, ni manje ni više, nego u fontanu!

Izvor: grckainfo/instagram

Veliki praznik Bogojavljenje proslavljen je juče u Grčkoj. Lijepo vrijeme išlo je na ruku održavanju tradicionalnog plivanja za časni krst, ali su neki od plivača, sudeći po snimcima koji su osvanuli na mrežama, izabrali pomalo neobičan ambijent. Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, plivač je za časni krst zaronio, ni manje ni više, nego u fontanu!

Sveštenik je prvo u vodu ubacio krst, a onda je muškarac lagano ušao u fontanu, otplivao je jedan krug i izašao sa krstom. Na kraju, pop ga je blagoslovio, dok su okupljeni snimali i sve nagradili aplauzom. "Iz aviona se vidi da nije namještaljka","Ovo mora da je Bugarska", neki su od komentara na snimak.

Kako se navodi na stranici Grčka info, sve se odigralo na ostvru Hios. Grci praznike slave po novom kalendaru, pa je tako Bogojavljenje dvije nedelje prije našeg praznika. Oni takođe plivaju za časni krst u čast sjećanja na krštenje Isusovo. Isto kao i kod nas, i ovdje sveštenik posebno blagoslovi onoga ko krst izvadi iz mora, rijeke, jezera.

BONUS VIDEO: