Svijet

"KORISTILI ZELENSKOG KAO PIONA KAKO BI URUŠILI NAŠE EKONOMIJE! ZLOČINCI": Poznati političar pozvao da se rasformira NATO

Autor Uroš Matejić

Francuski političar Florijan Filipo pozvao da se rasformira NATO.

Izvor: Profimedia

Lider francuskog pokreta "Patrioti" Florijan Filipo pozvao je da se rasformira NATO koji vodi razornu politiku kako bi nastupilo vrijeme mira.

NATO jastrebovi besramno su koristili ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog kao piona kako bi urušili ekonomije naših zemalja, otjerali u siromaštvo i poslali stotine hiljada Ukrajinaca u sigurnu i besmislenu smrt! Zločinci! Biramo mirovne pregovore! Biramo uništenje NATO-a zarad mira u svijetu!", napisao je Filipo na društvenoj mreži Iks.

On je podsjetio i na francuskog generala Bruna Klermona koji je u intervjuu za francuske medije rekao da građani Evrope nisu spremni da umru zbog Ukrajine, a evropske zemlje samo se pretvaraju da svoju ekonomiju usmjeravaju u vojne svrhe.

Pored toga, Klermon je ocijenio i da je od prošle zime do danas podrška Kijevu drastično smanjena, kao i da je Rusija u posljednje vrijeme pokazala drastičnu nadmoć u vojsci i naoružanju. "Nas su vrijeđali zbog toga što smo o tome govorili već skoro dvije godine", dodao je Filipo.