Svijet

AMERIČKI MINISTAR ODBRANE PRIMLJEN U BOLNICU - PENTAGON ĆUTI! "Amerika igra ključnu ulogu, a oni 4 dana ništa ne govore"

Autor Uroš Matejić

SAD igra ključnu bezbjednosnu ulogu u ratovima u Izraelu i Ukrajini, veoma je važno da američka javnost bude informisana o zdravstvenom stanju donosilaca odluka.

Izvor: YouTube/printscreen/PBS NewsHour

Američki ministar odbrane Lojd Ostin primljen je u Nacionalni vojno-medicinski centar "Volter Rid" 1. januara, nakon komplikacija koje je imao posle nedavne medicinske intervencije, saopštio je portparol Pentagona Pet Rajder.

Kako je naveo, Ostinov oporavak teče dobro i očekuje se da će on nastaviti da obavlja svoje dužnosti u potpunosti. Rajder je rekao da nije poznato kada će Ostin napustiti bolnicu.

"Činjenica da je bio u bolnici najmanje četiri dana i da Pentagon tek sada obaveštava javnost, kasno uveče u petak, potpuno je nedopustiva. U vreme kada postoje rastuće prijetnje američkim vojnicima na Bliskom istoku, a SAD igra ključnu bezbjednosnu ulogu u ratovima u Izraelu i Ukrajini, veoma je važno da američka javnost bude informisana o zdravstvenom stanju donosilaca odluka i najviših vojnih zvaničnika", navelo je Udruženje novinara Pentagona (PPA), sačinjeno od reportera koji redovno prate dešavanja u američkom Ministarstvu odbrane.

Na pitanje zašto je Pentagon čekao tri dana da saopšti da je Ostin hospitalizovan, Rajder je kazao: "Ovo je bila situacija koja se razvijala i trebalo je da razmotrimo niz faktora, uključujući i pitanja privatnosti". On nije želio da odgovori da li je Ostin bio bez svijesti kada je primljen u bolnicu.

Tagovi