Svijet

RUSI SPRŽILI MOĆNE LEOPARDE: Težak udarac za Ukrajinu, poslali vod oklopnih zvjeri u juriš, ali nisu DALEKO ODMAKLE

Izvor Kurir

Borci ruske grupe "Zapad" uništili su u pravcu Svatovskog vod tenkova Leopard-2A6 njemačke proizvodnje, koje su Oružane snage Ukrajine dobile od Zapada, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Izvor: Printscreen

,,U rejonu naselja Terni otkrivena je priprema militanata Oružanih snaga Ukrajine za izvođenje napada na položaje ruskih trupa uz učešće oklopnog voda na tenkovima Leopard-2. Ruski vojnici, koristeći visokopreciznu municiju, uništili su oklopni vod Oružanih snaga Ukrajine'' saopštio je juče vojni resor.

Na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane vide se tri Leopard-2A6 sa karakterističnom dodatnom zaštitom kupole, koji su pogođeni za garantovano uništenje sa više municije, uključujući dronove kamikaze Lancet.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tenkove Leopard-2 Ukrajini isporučuju Njemačka, Poljska, Holandija, Švedska, Portugal i Španija, kao i Кanada. Međutim, kako je primijetio ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, oni nisu promijenili situaciju na bojnom polju.

Prema njegovim riječima, tokom kontraofanzive koja je počela 4. juna, Oružane snage Ukrajine izgubile su 766 tenkova, uključujući 37 Leoparda.