Svijet

OGLASILI SE IZ RUSIJE NAKON UKRAJINSKOG GRANATIRANJA! Ovo je sledeći korak koji preduzimaju: Opasno oružje!

Autor Miloš Škrbić

Čak 14 osoba, među kojima je i dvoje djece, izgubilo je život u napadu ukrajinskih vojnih snaga na centar Belgoroda u Rusiji!

Izvor: Profimedia/Alamy

Ruske vlasti su saopštile da je u neselektivnim ukrajinskim napadima ubijeno 14 ljudi, uključujući dvoje djece, i da su Ukrajinci prilikom napada na Belgorod koristili kasetne bombe.

"Kijev je prilikom napada na Belgorod koristio projektile sa kasetnim bombama", saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, nazivajući napad "zločinom". Kasetno oružje je prema Konvenciji UN-a iz 2008. godine zabranjeno u više od 110 zemalja zbog izuzetne opasnosti koju predstavlja za civile.

Rusija je zatražila sastanak Veća sigurnosti UN-a. "Kijevski režim koristio je nekoliko višecijevnih bacača raketa. Jedan od njih bio je ukrajinski sistem Olga, koji može istovremeno ispaliti 12 navođenih projektila. Rakete Olga bile su opremljene bojevim glavama s kasetnim bombama", saopštilo je Ministarstvo, a prenosi RT.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je državnoj novinskoj agenciji RIA da je Rusija zatražila sastanak Veća sigurnosti UN-a kako bi se raspravljalo o incidentu.

BONUS VIDEO