Svijet

UBICA IZ ČEŠKE PRIJE MASAKRA NA FAKULTETU UBIO BEBU I NJENOG OCA?! Ministar policije se oglasio: Biće posljedica...

Autor Miloš Škrbić

Najsmrtonosniji napad u istoriji Češke.

Izvor: STRINGER / AFP / PROFIMEDIA

Češka policija sumnja da je David Kozak, koji je danas ubio 14 ljudi na Filozofskom fakultetu u Pragu, odgovoran i za dvostruko ubistvo u šumi Klanovice nadomak prijestonice. U pitanju su otac (33) i njegova dvomjesečna ćerka čija tijela su pronađena usred šume. Policija ispituje da li pomahnitali Kozak, student istorije, stoji i iza ovog zločina.

Vjeruje se da je ubica, koji nije ranio imao krivični dosije, nasumično izabrao žrtve. Masovno ubistvo je planirao dugo, a na društvenim mrežama je, navodno, vodio i dnevnik o svojim zlim namjerama.

Podsjetimo, prije napada u Pragu, u kući u selu Hostounja ubio je sopstvenog oca. Češki ministar unutrašnjih poslova Vit Rakušan izjavio je da je današnja pucnjava na Karlovom univerzitetu u Pragu "sumanuti čin koji Češka nikada u svojoj istoriji nije doživjela".

"Izražavam saučešće svim žrtvama ovog neviđeno sumanutog čina" - rekao je Rakušan na konferenciji za medije. On je dodao da su se ovakvih dešavanja "svi plašili", ali da je to bilo teško spriječiti.

"Tragedija je duboka, tragedija će sigurno imati i mnoge druge posljedice na atmosferu u školi, na bližnje, na one koji su evakuisani iz zgrade, a koji su bili svjedoci tragičnog događaja" - rekao je Rakušan. 

BONUS VIDEO

Pucnjava u Novom Pazaru
Izvor: Youtube/Infolid