Svijet

POLITIČAR SE POTUKAO U NOĆNOM KLUBU - NASRNUO NA OBEZBJEĐENJE! Zaspao na slavlju, a kad su ga probudili napravio HAOS

Autor Uroš Matejić

Hans Kristijan Štrahe bio je umiješan u tuču u jednom bečkom noćnom klubu u Beču.

Izvor: heute.at/printscreen

Bivši austrijski vicekancelar i bivši predsjednik Austrijske narodne partije Hans Kristijan Štrahe bio je umiješan u tuču u jednom bečkom noćnom klubu, prenose austrijski mediji. Austrijski mediji objavili su snimak na kojem se vidi kako Hajnc Kristijan Štrahe napada čovjeka u noćnom klubu u Beču.

Prije toga, Štrahe je prisustvovao prijemu u hotelu Hajat park koji su organizovali investitori. Nakon prijema, grupa je otišla u obližnji noćni klub Folksgarten, gdje je Štrahe posle kraćeg slavlja zaspao za stolom. Nakon što ga je obezbjeđenje probudilo, Štrahe je nasrnuo na njega. Na snimku se vidi kako nekoliko ljudi sprječava Štrahea da dalje napadne čuvara.

Štrahe: Nije bilo tuče

U poruci objavljenoj na Fejsbuku, Štrahe je negirao da je uopšte izbila tuča. "Posle božićne žurke zaspao sam u uglu kluba, što se svakom može desiti i ja sam samo čovjek. Nakon što me je obezbjeđenje probudilo, na trenutak sam bio iznerviran, ali sam napustio klub bez tuče i taksijem otišao kući", rekao je Štrahe, a zatim je optužio medije da su "naduvali" događaj.

Kurcova prva vlada se srušila zbog njega

Hans Kristijan Štrahe je bio glavni krivac skandala nazvanog "Ibica", zbog kojeg se raspala prva vlada kancelara Sebastijana Kurca 2019. godine. Štrahe je tada snimljen kako nudi usluge javnog tendera navodnim stranim investitorima u zamjenu za finansijsku podršku svojoj desničarskoj populističkoj Narodnoj partiji, a nakon što je snimak procurio u javnost, morao je da podnese ostavku. Nakon što je napustio politiku, Štrahe je počeo da se bavi ekonomskim konsaltingom.