Svijet

PUTIN OSRAMOĆEN PRED ČITAVIM SVIJETOM! Pogledajte šta desilo na čuvenoj godišnjoj konferenciji - ovome se nije nadao!

Autor Nevena Davidović

Godišnja maratonska konferencija za novinare Vladimira Putina oduvijek je bila prilika da pošalje svoje poruke domaćoj javnosti, ali i svijetu.

Izvor: Profimedia/TASS/Sergey Bobylev

Dvije nedelje su građani postavljali pitanja Putinu, a državni mediji navode da je samo od srijede poslato oko dva miliona.

Godišnja maratonska konferencija za novinare Vladimira Putina oduvijek je bila prilika da pošalje svoje poruke domaćoj javnosti, ali i svijetu, i gdje nema mjesta škakljivim pitanjima. To je kontrolisana konferencija, a građani Putinu postavljaju pitanja i mejlom ili SMS-om, ali se, naravno, pažljivo provjeravaju. Ali ovoga puta organizator je poprilično pogriješio, jer su se neko vrijeme iza Putinovih leđa na velikom platnu pojavljivala pitanja gnijevnih građana koji nisu blagonaklono ocijenili njegovu vladavinu ili rusku intervenciju u Ukrajini, piše Večernji list.

Među pitanjima koja su Rusi slali, a koja nisu čitana Putinu, već su se poojaviljavala na ekranima iza Putinovih leđa, mogle su se vidjeti poruke poput: "Gospodine predsjedniče, kada će prava Rusija biti kao ona na TV-u?" ili "Ne kandidujte se za još jedan predsjednički mandat".