Svijet

DESETINE POGINULIH U IZRAELSKIM NAPADIMA NA GAZU: Izraelski tenkovi oštetili kola hitne pomoći

Autor Balša Janković Izvor Kurir

Najmanje 45 ljudi ubijeno je danas u vazdušnom napadu Izraela na centralnu Gazu, saopštili su zdravstveni radnici iz Gaze.

Izvor: Ali Jadallah / AFP / Profimedia

Dr Ejad Al Jabri, šef bolnice Šuhada al Aksa u Deir al Balahu, rekao je za Rojters kako je bolnica primila 45 žrtvi izraelskog bombardovanja u kome su pogođene tri kuće, prenosi Sky news.

Takođe, dva vozila hitne pomoći palestinskog Crvenog polumjeseca bila su na meti izraelskih tenkova u južnoj Gazi, objavila je humanitarna grupa na društvenoj mreži X.

Izvor: STRINGER / AFP / PROFIMEDIA

 „Jedan bolničar je lakše povrijeđen, a kola hitne pomoći su oštećena kada je na njih bačena bomba u oblasti Im al Tuheir, južno od Deir al Balaha“, stoji u objavi Crvenog polumjeseca.

Palestinski Crveni polumjesec objašnjava da su vozila hitne pomoći prevozila povrijeđene i mrtve u trenutku kada su napadnuti od strane izraelskih tenkova.

Podsjećamo, general izraelskih odbrambenih snaga Jaron Finkelman izjavio je kako je danas „najintenzivniji dan od početka kopnene operacije – u smislu poginulih terorista, broja vatrenih okršaja i upotrebe vatrene moći sa zemlje i iz vazduha“.