Svijet

TRAŽILI JE 7 DANA, PA ZATEKLI HOROR PRIZOR U KESAMA! Zemlja na nogama zbog ubijene studentkinje (22)!

Autor Aleksandar Blagić

U Italiji su izbili masovni protesti zbog ubistva studentkinje Đulije Čeketin (22).

Izvor: Printscreen

Danas se u svijetu obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a u Italiji je održano više protesta u poslednjih nekoliko dana zbog ubistva studentkinje Đulije Čeketin (22), prenosi "Indeks". Za ubistvo je osumnjičen njen bivši dečko Filipo Turet koji je uhapšen u Njemačkoj.

Tijelo Đulije je pronađeno u jarku blizu Venecije, imala je više ubodnih rana, a tijelo je bilo zamotano u plastične kese. Potraga je trajala nedelju dana širom Italije.

Prije nestanka Đulije su sigurnosne kamere snimile Filipa Tureta kako je udara. Nakon hapšenja u Nemačkoj, sud te države je odobrio izručenje Italiji gde će ga ispitati istražni sudija pre podizanja optužnice.

Prijatelji i rodbina ubijene Đulije Čeketin su svjedočili da Filipo nije želeo da prihvati njenu odluku o prekidu veze. Ubrzo su izbili protesti zbog velikog broja ubijenih žena ove godine u Italiji - čak 103 femicida!

Sestra ubijene Đulije, Elena, je učinila ovu tragediju "vidljivom" jer je putem društvenih mreža pozivala ljude da se probudi svijest o toksičnom ponašanju djela muškaraca koji na kraju počine femicid. Statistika kaže da u Italiji bude ubijena žena na svake tri nedelje.