Svijet

NARUČILI HRANU I DOBILI SMRTONOSNU DOSTAVU! Nevjerovatno ubistvo ruskih FSB agenata, ovakva akcija nije još viđena

Autor Aleksandar Blagić

Agenti ruske službe bezbjednosti (FSB) preminuli su nakon što su pojeli hranu koja je u sebi imala arsenik i otrov za pacove.

Izvor: Profimedia

Ukrajinska vojska je na nevjerovatan način usmrtila trojicu agenata ruske službe bezbjednosti (FSB), dok je jedan završio u bolnici, piše "New York Post". Krajem prošle nedelje su oni pojeli hranu koja je u sebi imala arsenik i otrov za pacove.

Grupa agenata je u Melitopolju prošle nedelje naručila hranu i alkoholno piće iz lokalnog resotrana, a ubrzo su svi nakon obroka završili u bolnici. Trojica su preminula, a četvti se i dalje nalazi na odeljenju intenzivne nege.

Istragom je utvrđeno da je navodno u hranu sipada smrtonosna doza arsenika i otrova za pacove. Sumnja se, ali nije zvanično potvrđeno, da iza napada stoje "ukrajinski diverzanti".

Ivan Fedorov, gradonačelnik Melitopolja u izgnanstvu, je potvrdio da je zaista došlo do incidenta sa trovanjem. On ga je pripisao "pokretu otpora" u intervjuu za jednu ukrajinsku televiziju.

"Neprijatelj se ne uništava samo eksplozijama i raketnim udarima, već i od strane pripadnika pokreta otpora. Prije neki dan je eliminisana još jedna grupa neprijatelja, i to trovanjem. Neprijateljski Telegram kanali čak pišu o tome: naručili su hranu u kafiću i nakon što su je pojeli, svi su se otrovali, a neki od njih su umrli. Ovo je efikasan otpor koji se i dalje pruža u Melitopolju čak i pod okupacijom", rekao je Fedorov.

Ubistvo tri ruska agenta sadrži i nejasne misteriozne detalje jer je, navodno, samo nekoliko dana prije poslednjeg obroka agenata, otvorena istraga o tajnoj sahrani mornara ruske Crnomorske flote u Melitopolju. Mediji su prošle nedelje pisali da je u grobu na melitopoljskom groblju otkriveno 17 unakaženih tijela mornara koji su sahranjeni u septembru.