Svijet

KRENUO BAJDENOVIM STOPAMA?! KAKAV GAF TRAMPA! Bivši američki lider SVE ŠOKIRAO neznanjem, javnost mu ovo neće oprostiti

Bivši američki predsjednik citirao mađarskog premijera, ne sluteći da na taj način pravi grešku.

Izvor: YouTube/CBN news

Donald Tramp, bivši američki predsjednik i republikanski kandidat za predsjedničku nominaciju pomiješao je sadašnjeg i bivšeg predsednika SAD, Džozefa Bajdena i Baraka Obamu, i to sve citirajući mađarskog premijera Viktora Orbana. Društvenim mrežama kruži video-snimak na kojem je glavni akter Donald Tramp koji se tokom govora u Klermontu u Nju Hempširu "zbunio" oko toga ko se trenutno nalazi u Beloj kući.

Tramp je okupljenima rekao da je mađarski premijer Viktor Orban tražio Obaminu ostavku prije nekoliko nedelja. "Intervjuisali su ga (Orbana) prije dve nedelje i pitali: 'Šta biste savjetovali predsedniku Obami? Čini se da cijeli svijet eksplodira i implodira?' A on je rekao: 'Vrlo je jednostavno. On treba odmah da podnese ostavku, a oni treba da ga zamijene predsjednikom Trampom, koji je čuvao svijet'", naveo je Tramp. Prije samo nekoliko dana Tramp je pogriješio kada je govorio o broju stanovnika u Sjevernoj Koreji.

Pitanje starosti postalo je česta tema u američkoj predsjedničkoj trci 2024. godine, čiji su mogući kandidati 80-godišnji Bajden i 77-godišnji Tramp. I Bajden i Tramp su se suočili sa ismijavanjem javnosti zbog niza gafova poslednjih mjeseci.

(BONUS VIDEO)

 (MONDO)