Svijet

UŽAS! AJKULA UGRIZLA ŽENU U AUSTRALIJI: U glavi joj ostali zubi predatora - Dečko stavio život na kocku da bi je spasio

Autor Ivana Vlajković

Ajkula je ugrizla ženu za glavu u Australiji.

Izvor: Facebook/screenshot/Bridgette O'Shannessy

Bridžit O'Šenesi (32) uživala je u plivanju u okeanu u Australiji kad joj je velika bijela ajkula stisnula čeljusti na glavu, ostavivši je s užasnim povredama na licu. Strašna životinja ju je napala u petak, 10. novembra.

Djevojka je pretrpjela ozbiljno oštećenje nerava i ostala je bez nekoliko zuba. Iz vode je uspjela da pobjegne uz pomoć svog momka. Hitno je prevezena u bolnicu. Ali kao dokaz njenog nevjerovatnog borbenog duha i medicinske stručnosti ljekara, ona je sada u stabilnom stanju i trebalo bi da se potpuno oporavi nakon što su hirurzi uspješno uklonili zube zaglavljene u njenoj lobanji.

Kako prenosi "Seven News", njen dečko je stavio svoj život na kocku da bi je spasio. U pokušaju da se odbrani od ajkule, Brajan Gordon Roberts je odgurnuo agresivnu životinju.  Žena, koja je bila na plaži, rekla je: "Podignula sam pogled i vidjela ženu obmotanu u ciradu... bilo je krvi na njenoj strani glave.

Kada su je odvezli vidjelo se mnogo krvi. Niko nije znao da je to bio napad ajkule", ispričala je žena, piše dejli mejl. 

BONUS VIDEO: