Svijet

"NAORUŽANI NAPADAČI SU JE SILOVALI, POSLE SU JOJ PUCALI U GLAVU"! Stravično svjedočenje sa festivala u Izraelu - HOROR

Autor Ivana Vlajković

Sumnja se da su pripadnici Hamasa silovali žene na festivalu u Izraelu.

Izvor: YouTube/Screenshot/WION

Izrael razmatra da li da optuži teroriste Hamasa za silovanje nakon što su neki svjedoci govorili o slučajevima masovnog silovanja na mjestu održavanja festivala Supernova gde je masakr počinjen.

Istražitelji izraelske nacionalne kriminalističke jedinice Lahav 433 prikupili su dokaze o se**ualnom zlostavljanju boraca Hamasa tokom smrtonosnog napada 7. oktobra, javili su izraelski mediji, piše The Telegraph. Jedna od djevojaka koja je bila na festivalu, koja je pukom srećom uspjela da preživi, rekla je da se krila od terorista i tom prilikom vidjela kako su napadači grupno silovali mladu djevojku, a zatim je ubili.

"Dok sam se skrivala, krajičkom oka sam vidjela naoružanog napadača kako je siluje", rekla je djevojka. Kako je rekla, istu ženu je kasnije silovao još jedan pripadnik Hamasa, nakon čega su joj pucali u glavu i osakatili njeno tijelo.

Druga djevojka, koja se skrivala na istom mjestu, rekla je da silovanja nije vidjela, ali je za njih čula od drugih preživjelih. Članovi grupe Zaka, koji su prvi stigli na mjesto masakra i pokupili tijela ubijenih na festivalu i u kibucima, takođe su rekli da su vidjeli tijela mladih žena sa tragovima zlostavljanja.

Izraelske vlasti kažu da drže stotine osumnjičenih koji su navodno umiješani u napad na Hamas. Izraelske vlasti nisu odmah prijavile silovanja, ali sa nekim od žena koje su uzeli za taoce, pripadnici Hamasa su paradirali ulicama Gaze. Jedna od njih je Šani Luk, koja je bila jedna od posjetilaca festivala i čije je unakaženo tijelo Hamas vozio kamionetom.

Kasnije je potvrđeno da je umrla nakon što su pronađeni fragmenti kostiju koji odgovaraju njenom DNK.