Svijet

"DJEČAK UBICA" HOĆE NA SLOBODU - ZAKAZANO SASLUŠANJE! Imao samo 10 godina, oteo dječaka (2) i ZVERSKI ga ubio!

Autor Ivana Vlajković

Venejbls koji sad ima 40 godina i Robert Tompson (39) sa 10 godina su kidnapovali, mučili i ubili dvogodišnjeg Džejmsa.

Izvor: Profimedia

Ubica Džejmsa Bulgera (2), Džon Venejbls, koji je imao 10 godina kad je u februaru 1993. godine počinio zločin u Velikoj Britaniji, imaće privatno saslušanje za uslovnu slobodu sledećeg mjeseca nakon što su odbijeni zahtijevi da se postupak održi u javnosti. Saslušanje je zvanično zakazano za sredinu novembra, kada će ponovo biti razmatrana mogućnost da bude pušten na slobodu.

Venejbls koji sad ima 40 godina i Robert Tompson (39) sa 10 godina su kidnapovali, mučili i ubili dvogodišnjeg Džejmsa. Nakon toga su njegovo unakaženo tijelo ostavili pored željezničke pruge u Liverpulu. Mališana su oteli iz tržnog centra u kom je bio sa svojom majkom.

Obojica su pušteni na slobodu 2001. godine, ali je Venejbls dva puta vraćen u zatvor, 2010. i 2017. godine, pošto je otkriveno da posjeduje nepristojne fotografije na kojima su se nalazila djeca. Majkl Fergus, Džejmsov brat, ranije je govorio o svojoj želji da Venejbls ostane iza rešetaka.

"Ubicama mog brata nikada neće biti oprošteno. Odveli su mi starijeg brata kojeg nikad nisam sreo. Volio bih da sam imao mogućnost da se ugledam na njega, da sam mogao mu postavljam pitanja, razgovaram sa njim o ispitima, kolima, odlasku u barove, normalnim stvarima. Ali zbog njih dvojice nikad nisam dobio priliku. Ukrali su mi djetinjstvo", kazao je. 

Džon Venejbls mogao bi da bude pušten iz zatvora do Božića.

BONUS VIDEO: