Svijet

BACIO SE NA BOMBU DA SPASI LJUDE OD MASAKRA! Ima rak i borio se PESNICAMA sa Hamasom, pa se krio ispod MRTVE ŽENE!

Autor Aleksandar Blagić

Raz Peri (20) boluje od raka limfnih žlijezda, ali ga to nije spriječilo da se baci na bombu kako bi zaštitio ljude oko sebe od pripadnika Hamasa.

Izvor: printscreen/cnn

Raz Peri (20) iz Izraela ima rak limfnih žlezda i 7. oktobra je bio na muzičkom festivalu "Supernova" koji je Hamas prekinuo kada je upao i počinio masakr ubivši najmanje 250 ljudi. Prethodno su iz Pojasa Gaze ispalili 5.000 raketa i time je zvanično počeo rat u Izraelu.

"New York Post" piše da je bio sa prijateljima na festivalu da bi se "ponovo osjetio živim". Međutim, upad Hamasa je sve promijenio.

"Imam rak. Na festivalu sam bio da slušao muziku za moju dušu. Ono što sam tamo video sopstvenim očima ne mogu da zaboravim", rekao je Peri novinarima "CNN-a" koji su došli u bolnicu u Rehovotu u kojoj se Raz nalazi dvije nedelje.

Ispričao je da se borio golim rukama sa pripadnicima Hamasa, a nakon nekoliko trenutaka se sklonio u jedno sklonište sa grupom ljudi. Kada su ih vidjeli pripadnici Hamasa, zapucali su na njih, ali je Peri izbjegao metak.

Potom se ponovo stišalo sve na nekoliko trenutaka, da bi pripadnici Hamasa to iskoristili da sa krova ubace nekoliko ručnih bombi. On se bacio na jednu bombu kako bi spasao druge.

Od eksplozije je izgubio svijest i ranjen je u nogu. Nakon toga je dobio metak u stomak, a da bi preživeo, uspeo je da se zavuče ispod tijela mrtve žene i da se pravi mrtav.

"U tom trenutku nisam osjećao bol. Samo sam slušao kada će automobili Hamasa da odu", rekao je Peri.