Svijet

"NEDOSTAJALI SU IM DJELOVI TIJELA, TERORISTI JELI DOK SU IH MUČILI"! Stravično ubistvo djece u Izraelu

Autor Ivana Vlajković

Josi Landau govorio je o užasu koji su volonteri zatekli u kući u kojoj je stanovala četvoročlana porodica.

Izvor: PRINTSCREEN/TWITTER/OSINTDEFENDER

Organizacija ZAKA, koju pretežno čine izraelski Jevreji, među prvima je ušla na područje gdje se održao festival u Izraelu 7. oktobra na kom je ubijeno i oteto više stotina ljudi u napadu Hamasa. Prema riječima članova organizacije, na terenu su vidjeli užaasne prizore. 

Josi Landau govorio je o užasu koji su volonteri zatekli u kući u kojoj je stanovala četvoročlana porodica. "Vidjeli smo par, oca i majku, kako kleče na zemlji. Glave su im bile povijene, ruke vezane iza leđa. Na drugoj strani trpezarije bio je sedmogodišnji dječak, a kraj njega djevojčica, stara oko šest godina", rekao je Landau.

Naveo je da su djeca bila vezana u istom položaju kao i njihovi roditelji. "Na tijelima su se vidjeli tragovi mučenja", rekao je. Postavio je užasno pitanje, odnosno zapitao se ko je morao da gleda kako njegove voljene muče i ubijaju. Pitao se da li su to roditelji ili djeca. 

"Svi su imali prostrelne rane. Kada sam rekao mučeni, mislio sam na to da nedostaju djelovi tijela. Oko, prsti...", dodao je Landau. Ispričao je kako je na trpezarijskom stolu stajao obrok. "Teroristi su sjedjeli tu i jeli ručak koji je sebi porodica pripremila za tu subotu. Jeli su dok su mučili tu porodicu", kazao je.

BONUS VIDEO: