Svijet

UZELA ORUŽJE U RUKE I UBILA 5 TERORISTA! Djevojka (25) odbranila kibuc, o njenom herojstvu bruje sve mreže (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Inbar Liberman (25) iz Izraela je sama ubila pet pripadnika Hamasa.

Izvor: Printscreen/Facebook/Inbar Lieberma

Inbar Liberman (25) iz Izraela je sama ubila pet pripadnika Hamasa, piše "Dejli Mejl". Ona je inače bezbjednosni koordinator za selo blizu Pojasa Gaze i predvodila je grupu stanovnika koji su likvidirali grupu pripadnika Hamasa, spekuliše se da je ubijeno oko 20 osoba.

Inbar Liberman
Izvor: Printscreen/Facebook/Inbar Lieberma

Ona je bila dio bezbjednosnih jedinica u regionu od decembra 2022. godine i u subotu ujutru je čula eksplozije kada je počeo napad Hamasa. Pojurila je do oružarnice i podelila oružje svom timu od 12 ljudi. Postavili su zasjede i pripremili su se za dolazak pripadnika Hamasa.

Ona je sama ubila pet terorista, dok su ostani članovi njenog tima ubili još 20 napadača u periodu od četiri sata. Nir Am je pretvoren u neosvojivu tvrđavu. Kada je napad počeo, stanovnicima Nir Ama je rečeno da sačekaju.

"Kada se sve završi, ova žena će dobiti nagradu Izraela. Priča o njenom herojstvu je priča koja će generacijama biti zapisana u izraelskom predanju. Inbal je razlog zašto u čitavoj okolini postoji jedan kibuc koji je ostao nepovređen, a to je Nir Am", stoji u objavi na društvenim mrežama o herojstvu Inbar Liberman.

Tagovi