Svijet

POSLEDNJI PLES PRELEPE NJEMICE - HAMAS JE SKINUO GOLU, PA JE UNAKAZILI: Snimak paradiranja njenim tijelom zgrozio svijet

Autor Ivana Lazić

Njemica, koju su oteli pripadnici HAMAS-a, uživala je na muzičkom festivalu u južnom Izraelu, kada je počeo teroristički napad.

Izvor: TikTok/screenshot/LouSummer657512

Šani Luk, Njemica u ranim dvadesetim, bezbrižno se zabavljala sa prijateljima na muzičkom festivalu Supernova u blizini kibuca Reim u južnom Izraelu, ne znajući da će ples koji je uhvatila kamera biti njen poslednji.

Nekoliko trenutaka kasnije, pripadnici Hamasa su uhvatili tatu umjetnicu i masakrirali zajedno sa 259 drugih učesnika na žurci tokom subotnjeg napada na Izrael. Mladu Šani su potom ovi isti borci skinuli golu i paradirali ulicama sa njenim beživotnim tijelom.

Na mučnom snimku se vidi njeno nago tijelo u zadnjem dijelu kamioneta, sa jednom nogom koja stoji u neprirodnom položaju, dok je okružena četvoricom terorista Hamasa koji viču "Alahu Akbar“.

Njena porodica se i dalje očajnički nada da je Šani živa uprkos snimku njenog tijela.

Njena tetka Orli Luk izjavila je za njemački list da je Šani, koja je odrasla u Izraelu, ali je imala njemački pasoš, bila pacifista i da je zbog svojih stavova odbila da služi vojsku, koja je obavezna za Izraelce - dodaje i da joj je njen njemački pasoš pomogao.

U međuvremenu, Šanina majka, Rikarda, objavila je srceparajući video u kojem moli za pomoć kako bi saznala šta se dogodilo njenoj ćerki.

"Jutros je palestinski Hamas sa grupom terorista u južnom Izraelu oteo moju ćerku Šani Nikol Luk, njemačku državljanku. Poslali su nam snimak gdje sam jasno vidjela našu ćerku u nesvijesti u automobilu sa Palestincima kako se voze u pojasu Gaze. Molimo vas da nam pošaljete bilo kakvu pomoć ili bilo koju vijest. Hvala vam puno“, rekla je, držeći Šaninu sliku na svom mobilnom telefonu.

Tomasina je rekla da su ona i drugi članovi porodice očajnički pokušavali da kontaktiraju Šani, kao i njenog dečka, ali nisu uspjeli da dođu do njih. Njeni roditelji kažu da se nisu čuli sa ćerkom od telefonskog poziva u subotu rano ujutro, neposredno nakon što je Hamas lansirao svoje prve rakete.

U međuvremenu, njena porodica je od banke dobila informaciju da je Šanina kreditna kartica korišćena u Gazi.

Muzički festival na kom je Šani prisustvovala bio je jedno od prvih mjesta koje je teroristička grupa napala.

Oni koji su preživjeli napad objavili su na društvenim mrežama snimke svojih iskušenja, pokazujući kako su bili primorani da se kriju u žbunju i snimaju tihe oproštajne poruke svojim najmilijima dok su gledali kako žrtve ubijaju jednu po jednu.

Bonus video: