Svijet

OTAC SA PIŠTOLJEM BRANIO PORODICU, A ONDA JE SAMO REKAO "DOLAZE"! Potresan snimak kruži mrežama - oteli mu ženu i djecu!

Autor Jana Desovski

Posle napada u blizini granice sa Gazom, niko se nije čuo sa porodicom sa snimka.

Izvor: Twitter/@IldemocracyHQ/Screenshot

Na društvenim mrežama pojavio se šokantan video koji prikazuje trenutak kada su pripadnici Hamasa izvukli Izraelku i njena dva mala sina iz kuće u blizini Gaze. Širi Silberman-Bibas se skrivala u skloništu sa suprugom Jardenom, njihovom devetomjesečnom Kfirom i trogodišnjom Ariel kada su Izrael napali militanti. 

Naoružan samo malim pištoljem, Jarden se nadao da će odbraniti svoju porodicu i njihov dom u kibucu Nir Oz tokom napada u kojem su ubijene stotine Izraelaca i uzeto više od 100 talaca, prenosi Dejli mejl.

Otac je svojim rođacima poslao poruku "Volim vas sve" kada su se sklonili, a militanti su pucali iz poluautomatskog oružja ispred njihovog prozora. Pola sata kasnije je napisao 'dolaze', prije nego što je komunikacija prestala. Od tada nema ni traga ni glasa od porodice, a roditelji 30-godišnje Širi, Iosi i Margit Silberman, takođe su nestali i strahuje se da su kidnapovani.

Kasnije se pojavio snimak na kome se vidi izbezumljena majka kako drži svoje dvoje djece u trenutku otmice, ali od njihovog oca nije bilo ni traga. Video na društvenim mrežama na kojem Širi jeca dok militanti oduzimaju nju i njenu djecu izazvao je uznemirenost i tugu među jevrejskom zajednicom širom svijeta, a posebno porodicama koje još uvijek traže svoje najmilije. 

 BONUS VIDEO: