Svijet

PRIPADNICI HAMASA POBILI CIJELU PORODICU - STRADALI RODITELJI I TROJE DJECE! Prije HORORA majka objavila potresnu poruku

Autor Jana Desovski

Cijela porodica je ubijena tokom strašnog sukoba Izraela i Palestine.

Izvor: instagram/printscreen/tamari.kedsim

I dok u Izraelu traju krvavi sukobi (u nedelju uveče su se čule glasne eksplozije u centralnom Izraelu i predgrađima Tel Aviva, a Hamas tvrdi da napada međunarodni aerodrom Ben Gurion, koji se nalazi nedaleko od Tel Aviva), na videlo izlaze razmjere strašnog krvoprolića koje su pripadnici Hamasa izveli u subotu ujutru.

Ima jezivih scena otmice djece, mladih i staraca koje su Palestinci odveli u Gazu, pretpostavlja se da je u njihovim rukama oko 200 civila. Najmanje 700 ljudi je ubijeno, a više od 2.000 povređeno u Izraelu u najgorem danu krvoprolića od rata za nezavisnost 1948. godine.

Među ubijenima je cijela porodica, supružnici i njihovo troje djece, prenosi Slobodna Dalmacija. Izraelci dijele njihovu zajedničku fotografiju na društvenim mrežama, koja u nastavku piše na hebrejskom:

"Suze ne prestaju da padaju i srce boli. Može li neko da mi objasni kako možeš da ubiješ cijelu porodicu tako? U ime čega? Zašto ova mala djeca moraju da plate u životu? Koliko je surovosti potrebno da se to uradi? Ništa na svijetu neće utješiti ili izliječiti tugu. U znak sjećanja na porodicu Kedem Siman-Tov", piše na mrežama. Kako je oko ponoći objavio izraelski političar Naftali Benet, porodica je ubijena u kibucu. 

"Cijela porodica hladnokrvno je ubijena. Porodica Kedem: otac Džonatan, majka Tamar, 6-godišnje djevojčice Šahar i Arbel i 4-godišnji dječak Omer. Pogledajte njihova srećna lica. Njihova ljubav. Sve su ih ubili palestinski teroristi u kibucu Nir-oz", napisao je pored fotografije porodice... Inače, Tamar Kedem je prije nekoliko nedelja objavila fotografiju koju svi dijele na svom Instagramu i napisala da očekuje da će ovo biti dobra godina za njih...

BONUS VIDEO: