Svijet

ŠPANSKA PRINCEZA (17) SA PUŠKOM U RUKAMA ODUŠEVILA SVE! Buduća kraljica pod punom ratnom opremom pokazala šta zna (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Mlada princeza Leonor (17) pohađa vojnu akademiju u Saragosi.

Izvor: Profimedia/REAL HOUSE Casa de S.M. el Rey

Španska princeza Leonor (17), ćerka kraljice Leticije i kralja Filipa VI, završila je prvi deo svoje trogodišnje vojne obuke, a fotografije buduće kraljice Španije sa puškom u rukama postale su viralne.

Mlada princeza pohađa vojnu akademiju u Saragosi kako bi se pripremila za preuzimanje uloge vrhovnog komandanta oružanih snaga, a do sada je savladala vežbe gađanja, topografske obilaske i druge osnovne vojne aktivnosti.

"U ovoj fazi osnovne vojne obuke počinje individualne instrukcije borbe, dobija se vojni trening, moral, znanje o oružju i opremi", navodi se u saopštenju za javnost iz kraljevske kuće. Princeza Leonor u punoj vojnoj opremi sa puškom u rukama izvodi vežbe na suvom kao i u vodi, a nedavno je, zajedno sa još 560 kadeta, dobila i oficirsku sablju.

Podsetimo, princeza je na vojnu obuku stigla sredinom avgusta u pratnji kraljevske porodice. Za španski časopis HOLA! tada je izjavila da je "malo nervozna" na šta je njen otac, kralj Filip, dodao: "To je logično. I ti bi trebalo da budeš malo nervozna".

BONUS VIDEO:

Tagovi