Svijet

STRAVIČNO! BEBA PREMINULA U VRTIĆU JER JE UDISALA DROGU: Troje djece završilo u bolnici - Evo gdje se nalazio narkotik

Autor Ivana Vlajković

U vrtiću u Njujorku je preminula beba jer je udisala drogu.

Izvor: MONDO / Marko Čavić

Ispod prostirke za spavanje u privatnom vrtiću u Njujorku pronađen je kilogram droge fentanil. Jedno dijete je preminulo, a troje je prevezeno u bolnicu, saopštila je policija.

Nikolac Dominici (1) bio je u vrtiću samo nedelju dana, a preminuo je, kako se sumnja, jer se predozirao drogom. Troje djece koji su primljeni u bolnicu takođe su bili izloženi snažnoj drogi. Protiv dvije osobe je podignuta optužnica zbog posjedovanja i namjere trgovanja drogom i ubistva.

Policija vjeruje da su djeca starosti od osam mjeseci do dvije godine u dječjoj sobi udisala fentanil. Tokom pretrage sobe policija je pronašla drogu ispod prostirke na kojoj su djeca spavala. Istražitelji su navodno otkrili i tri uređaja za pakovanje droge.

Vlasnica vrtića "Divino Nino" u Bronksu Grej Mendez (36) i njen stanar Karlisto Asevedo Brito (41) optuženi su za posjedovanje narkotika s namjerom distribucije koja je rezultirala smrću. "Tvrdimo da su optuženi trgovali drogom iz dječjeg vrtića pri čemu su otrovali tri bebe i jednu usmrtili", rekao je juče američki državni tužilac Damijen Vilijams, prenosi BBC.

Fentanil, sintetički lijek protiv bolova, 50 puta je jači od heroina.

Advokat vlasnice vrtića navodi da njegova klijentkinja poriče optužbe i da nije znala da se u dječjoj sobi nalazi droga. "Ona je iznajmljivala sobu nekome ko trguje fentanilom, to je njen jedini zločin. Nema dokaza da je učinila bilo što osim da se pravilno brinula za djecu", rekao je on.