Svijet

OVAJ DETALJ JE SVIMA PROMAKAO TOKOM SASTANKA PUTINA I KIMA! Ono što su poklonili jedan drugom će ostati ZAPAMĆENO!

Autor Jana Desovski

Putin je Kim Džong Unu iz Sjeverne Koreje poklonio rusku pušku "najboljeg kvaliteta" i zauzvrat dobio pištolj.

Izvor: FoNet/AP/Mikhail Metzel

Ruski lider Vladimir Putin i sjevernokorejski lider Kim Džong Un poklonili su jedan drugom oružje kada su se sreli u svemirskom centru u Rusiji nedelje, saopštio je Kremlj, dok je ruski lider svom kolegi iz Pjongjanga poklonio i rukavicu svemirskog odijela kosmonauta.

Putujući u svom oklopnom vozu iz Sjeverne Koreje, Kim se u srijedu sastao sa Putinom na kosmodromu Vostočni u Amurskoj oblasti na ruskom Dalekom istoku, gdje su se dva lidera srdačno pozdravila rukovanjem od 40 sekundi. Na pitanje da li su njih dvojica razmijenili poklone, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u četvrtak da je Putin Kimu dao visokokvalitetnu pušku ruske proizvodnje i rukavicu iz svemirskog odijela "koja je nekoliko puta bila u svemiru".

Zauzvrat, Kim je Putinu, između ostalih poklona, dao i pištolj sjevernokorejske proizvodnje, rekao je Peskov. Moskva je u četvrtak takođe potvrdila da je Putin "sa zahvalnošću prihvatio Kimov poziv" da posjeti prijestonicu Sjeverne Koreje Pjongjang, što je sjevernokorejska državna televizija ranije objavila.

Izvor: Profimedia

Peskov je rekao da će se Moskva prvo "brzo pripremiti" da pošalje ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Pjongjang, a njegovo putovanje se očekuje u oktobru, prije nego što bude dogovorena Putinova posjeta. To bi bilo drugo Putinovo putovanje u Sjevernu Koreju. Poslednji put je posjetio u julu 2000. da se sastane sa Kimovim pokojnim ocem Kim Džong Ilom, samo nekoliko mjeseci nakon što je izabran za predsjednika. Kim je poslednji put posjetio Rusiju 2019.

BONUS VIDEO: