Svijet

UKRAJINSKA TAJNA SLUŽBA TVRDI DA JE KADIROV U KOMI, ONDA OSVANUO SNIMAK! Njegov pomoćnik napisao: "Večernja šetnja!"

Autor Jana Desovski

Kadirov navodno viđen u šetnji nakon tvrdnji stranih medija da je u komi.

Izvor: Twitter/@RONCHECK1/Screenshot

Umar Daudov, pomoćnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova, objavio je na društvenim mrežama snimak na kojem se navodno vidi Kadirov tokom večernje šetnje sa porodicom usred glasina o njegovoj navodnoj ozbiljnoj bolesti, prenosi ruska državna novinska agencija RIA.

"Večernja šetnja je bila odličan završetak večere sa porodicom. Iskoristite ove srećne trenutke, prijatelji. Nađite vremena i posvetite više pažnje porodici. Odmorite se od gužve i ugodite sebi i njima", stoji u opis snimka na Instagramu Kadirovljevog pomoćnika. 

Podsjetimo, juče su se pojavile priče da je Kadirov teško bolestan. Portparol ukrajinske obavještajne službe Andrij Jusov rekao je da je Kadirov bio u komi nakon što mu se zdravlje pogoršalo. "Možemo da potvrdimo da je imao još jedno ozbiljno pogoršanje i da je u kritičnom stanju poslednjih nekoliko dana", rekao je on.

"Informacije su potvrđene iz različitih izvora u medicinskim i političkim krugovima. Ne radi se o povredama. Ostale detalje treba dodatno razjasniti. On je dugo bolestan, a radi se o sistemskim zdravstvenim problemima", rekao je on. Ovo nije prvi put da se pojavljuju glasine o zdravstvenom stanju čečenskog lidera. U martu ove godine bilo je riječi o trovanju i bolesti bubrega, ali nijedna od tih informacija nije bila zvanično potvrđena, kao što nije ni ova.

Pogledajte snimak:

BONUS VIDEO: