Svijet

POGINULA I PRIGOŽINOVA DESNA RUKA!? U padu letilice ZBRISAN vrh Vagnera?

Autor Mladen Šolak

Još se čeka zvanična potvrda!

Izvor: Youtube/ BBC News/Screenshot/Youtube/ Wiki4All

Dok se iščekuje zvanična potvrda da je u avionskoj nesreći poginuo komandat Vagnera Jevgenij Prigožin, iz Rusije konstantno stižu nove informacije. Šef plaćeničke vojske koja je u junu krenula i na Moskvu, suprotstavivši se Putinu, bio je prethodnih dana u Africi, a dopisnik Bi-Bi-Sija na ruskom jeziku Andrej Zaharov javio je nakon pada letelice da je u avionu bio "vrh Vagnera".

"Prigožin je leteo u Rusiju iz Afrike danas, a sa njim je bilo i čitavo komandno osoblje Vagnera", navedene su reči Zaharova.

Tako su među prvim informacijama i one da je među poginulima i Dmitrij Utkin, bivši oficir specijalaca, koji se nije pojavljivao često u javnosti. Prema informacijama nakon pokušaja puča u Rusiji, Utkin je predvodio kolonu koja je išla ka Moskvi.

Dmitrij Utkin je prema ranijim pisanjima medija bio osnivač Vagner grupe 2014. godine, kada je bila na svom prvom zadatku, u ratu u istočnoj Ukrajini. On je potpukovnik "Specnaza", ruskih specijalnih snaga i regrutovao je borce Vagnera i iz redova te jedinice. 

Još se očekuju zvanične potvrde imena poginulih.

BONUS VIDEO:

Tagovi