Svijet

TAJKUN USLIKAN NA MEDITERANU, MARDOK LJUBI POZNATU RUSKINJU: Povezana sa Romanom Abramovičem! Par uživa na jahti

Autor Katarina Saičić

Australijski medijski tajkun Rupert Mardok (92) ima novu devojku, a to je Elena Žukova (66), bivša tašta ruskog tajkuna Romana Abramoviča.

Izvor: Profimedia

Dejli mejl navodi da je par viđen na krstarenju Mediteranom sa dvjema ćerkama Ruperta Mardoka iz ranijeg braka. Oni krstare jahtom čiji je vlasnik nekada bio grčki milijarder Aristotel Onazis.

Elena Žukova, koja uz rusko poseduje i američko državljanstvo, doktor je molekularne biologije i stručnjak je za dijabetes. Ono što smo saznali o Eleni je da se iza privlačnog osmjeha koji je opčinio medijskog magnata krije čelična i izdržljiva žena.

Ona je otišla iz Moskve u SAD 1991. godine da bi preuzela dužnost na teksaškom univerzitetu kao dio ruskog „odliva mozgova“ nakon što je bivši SSSR raspao. Što je još impresivnije, bila je i samohrana majka - njen brak sa Dašinim ocem prekinut je kada je njihova ćerka imala tri godine.

U Americi je započela novu romansu, ali je i ona prekinuta. Zbog toga je sama odgajala blizance rođene tokom veze - dječaka i djevojčicu, Jurija i Katju bez ikakvog finansijskog doprinosa njihovog oca. Elena nije dala nikakav javni komentar o ovim domaćim izazovima - za razliku od svoje djece. 

Eleni se sreća osmjehnula kada je njena ćerka upoznala Abramoviča, za koga se nekada govorilo da vrijedi 11 milijardi funti. Postala je dio svijeta super bogatih sa kućom sa šest spavaćih soba i sedam kupatila koju je za nju kupila Daša na otmenom Beverli Hilsu. 

Sa Mardokom ju je upravo i upoznala ćerka Daša, bivša Abramovičeva supruga, koja je bila i prijateljica s Mardokovom trećom suprugom Vendi Deng.

Mardok, čija se vrednost bogatstva procjenjuje na 17,5 milijardi dolara, iza sebe ima četiri braka. Prvi čovjek kompanije "Njuz korp", koja zapošljava više od 24.000 radnika, ima šestoro djece.

Mardok, između ostalog, poseduje Foks njuz, Skaj njuz, San, Tajms, Vol strit džornal, Njujork post...