Svijet

GOSTI U RESTORANU TRAŽILI DA IM SE ISJEČE TORTA, PA USLIJEDIO ŠOK: Kad su vidjeli račun nisu mogli da vjeruju

Autor Ivana Vlajković

Gostima u restoranu u Italiji su naplatili uslugu sječenja rođendanske torte.

Izvor: Profimedia

U Palermu na Siciliji gosti jednog restorana doživjeli su neprijatno iznenađenje kad im je naplaćeno 20 eura jer su tražili da im se rođendanska torta isječe na 20 parčića.

Porodica kojoj je naplaćeno sječenje torte je u restoranu naručila picu i piće u vrijedosti od 124 eura. Rođendansku tortu su donijeli sa sobom. Kad su tražili račun vidjeli su stavku "20 x servizio torta" i shvatili su da im je naplaćena usluga koju su tražili. 

Ostali su zatečeni, pa su rešili da se oglase na društvenim mrežama, piše New York Post. Njihova objava naljutila je mnoge. Ovo nije prvi put da se italijanski restoran našao na udaru kritika zbog sumnjivih optužbi. Putnica je na TripAdvisor navela da je primetila u restoranu u prestižnom regionu jezera Komo da ima iznenađujuću doplatu na računu od dva eura i to zato što je njen sendvič presječen na pola.

Ona je o restoranu objavila negativnu recenziju, tvrdeći da nikada nije tražila da se sendvič presječe na pola. Suvlasnik restorana branio je naknadu. "Morali smo da koristimo dva tanjira umjesto jednog i vrijeme da ih operemo udvostručilo, a zatim dva podmetača", rekla je vlasnica Kristina Biaki za La Repubblica.

"Da bismo ga prepolovili, trebalo nam je neko vrijeme, a posao se mora platiti", dodala je ona.

Tagovi