Svijet

POSLE KIJEVA, EKSPLOZIJE ODJEKUJU I MOSKVOM! Bijeli dim se nadvio nad gradom, HITNO zatvoreni aerodromi, spominju DRON

Autor Uroš Matejić

Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio na Tviteru snimak koja prikazuje gust beli dim, a u opisu je navedeno da ruski mediji izvještavaju o eksploziji.

Izvor: Twitter/screenshot/nexta_tv

Moskovski aerodrom Vnukovo i aerodrom u Kalugi, oko 200 kilometara od glavnog grada Rusije, danas su zatvoreni iz bezbjednosnih razloga, prenose RIA Novosti pozivajući se na neimenovani izvor iz vazduhoplovstva. "Vazdušni prostor iznad aerodroma Kaluga i Vnukovo zatvoren je kako bi se osigurala bezbjednost letova civilnih aviona", naveo je neimenovani izvor.

Prethodno je izvor iz hitnih službi rekao za RIA Novosti da je, prema preliminarnim informacijama, aerodrom Vnukovo privremeno zatvoren zbog drona. U saopštenju Vnukova je navedeno da su, iz razloga koji su van kontrole aerodroma, od 09.40 sati uvedena privremena ograničenja za slijetanje i polijetanje aviona.

Iz bezbjednosnih razloga, neki letovi su preusmjereni na druge aerodrome u Moskvi, navedeno je u saopštenju. Savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio na Tviteru snimak koja prikazuje gust bijeli dim, a u opisu je navedeno da ruski mediji izvještavaju o eksploziji.

Širom Kijeva odjekuju eksplozije

U poslednjih nekoliko minuta u Kijevu su se dogodile četiri velike eksplozije koje su mogle da se čuju širom ukrajinske prestolnice. Službeni Telegram kanal vazdušnih snaga upozorio je na lansiranje balističkih projektila Kh-47M2 (Kinžal): "Ostanite u zaklonu", pisalo je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu: "Eksplozije u gradu, ostanite u skloništima, molim vas. Fragmenti rakete pali su na područje jedne od dječijih bolnica u glavnom gradu. Nije bilo povrijeđenih ni štete. Hitne službe su na terenu". Gradske vlasti saopštile su da njihovi protivraketni sistemi djeluju.