Svijet

ZVIJER IZ MOČVARE ZGRABILA ŽENU: Niko ne smije da priđe, neman pokušava da je odvuče (VIDEO)

Autor Katarina Saičić

Žena iz Indonezije uspjela je da pobjegne iz čeljusti krokodila nakon 90 minuta borbe.

Izvor: YouTube/screenshot/Yulius Yartono

Radnica na plantaži palminog ulja Falmira De Hesus (38) iz Indonezije skupljala je vodu iz potoka prekrivenog korovom u pokrajini Ketapang u provinciji Zapadni Kalimantan nesvjesna da zvijer vreba ispod lišća. Žena je prišla da natoči malo vode, međutim, krokodil je skočio i odvukao je u potok. Majka dvoje djece vrisnula je u pomoć, a ostali zaposleni su joj pritrčali.

Snimak prikazuje nesrećnu ženu kako pluta dok joj se vidi samo glava.

Takođe se vidi kako žena polako tone dok krokodil pokušava da je odvuče, a izbuzemljeni radnici motkama udaraju po vodi. Mještani kažu da je krokodil držao preplašenu Falmiru oko 90 minuta. Kolege su se previše plašile da uđu u vodu da ih zvijer ne napadne, međutim, pomoć je stigla i na kraju su uspjeli da zgrabe Falmiru i da je izvuku iz močvare. Hitno je prevezena u bolnicu sa teškim povredama po udovima.

"Boli me mjesto gdje me je krokodil držao. Nisam mogla da se oslobodim i postajala sam sve slabija. Mislila sam da ću umrijeti jer sam padala ispod vode. Ležim u bolnici i još vidim krokodila i osjećam ga na svom tijelu. Veoma sam zahvalna ljudima koji su mi pomogli da pobjegnem. Spasili su mi život", navodi Falmira.

Krokodil napao ženu
Izvor: YouTube

Policija je saopštila da je Falmira zadobila duboke ubodne rane na desnoj ruci i nogama.

"Žrtva se spremala da napuni rezervoar za vodu. Odjednom ju je napao krokodil. Drugi radnici su odmah prišli i pokušali da joj pomognu. Žrtva je preživjela i odmah je evakuisana u bolnicu. Pozivamo radnike i stanovnike oko plantaže da budu oprezniji", navode iz policije Ketapanga. Ljekari prate stanje povrijeđene žene jer strahuju da bi teški ujedi mogli da dovedu do infekcije.

Krokodil napao ženu u Indoneziji
Izvor: YouTube

Indonežanski arhipelag je dom za 14 vrsta krokodila. Veoma je brojna i populacija izuzetno velikih i nasilnih estuarskih krokodila. Zaštitnici prirode vjeruju da su krokodili otjerani u unutrašnjost bliže selima zbog prekomernog izlova koji smanjuje prirodne zalihe hrane krokodila u kombinaciji sa gubitkom staništa zbog razvoja obalnih područja.

Mještani još koriste rijeke za kupanje i primitivni ribolov i to je dovelo do porasta broja napada krokodila.