Svijet

UBIO DEVOJKU U BOGOTI, BACIO U KONTEJNER, PA KRENUO U CRNU GORU: Tijelo poznate didžejke pronašao beskućnik

Autor Anja Rašović Izvor Kurir

Valentinino (21) telo pronađeno u Bogoti, beskućnik zatekao jezivu scenu

Izvor: Kurir / Printscreen

Razvedeni otac troje djece postao je "popularan" na društvenim mrežama nakon što je Tviter na njegovu objavu o odlasku na odmor sa djevojkom dodao upozorenje u kojem se navodi da je upravo on optužen za ubistvo te iste djevojke. Džonu Pulesu (35) preti 35 godina zatvora za ubistvo 21-godišnje Valentine Trespalakios, čije je ostatke natrpao u kofer, a zatim bacio u kontejner u Bogoti, piše Dejli mejl.

Puleus je u decembru odgovorio na Tviter objavu koja je tražila od korisnika da podijele "najluđi prvi spoj" tako što je postavio selfie s Valentinom na kojem izgledaju zaljubljeno.

- Pozvao sam Kolumbijku na odmor bez da sam je ranije upoznao, a sad ćemo se vjenčati - napisao je.

Malo više od mjesec dana kasnije, beskućnik je pronašao njeno tijelo u odbačenom koferu. Tviter je juče dodao bilješku na Džonovu objavu u kojoj piše da je korisnik koji je objavio tvit optužen za ubistvo dotične žene uz poveznicu na tekst u kojem je sve objašnjeno.

Optuženi muškarac je od 2009. bio u braku s Ašli s kojom je dobio troje djece, među kojima i sina kojem je dijagnostikovan rak kad je imao četiri godine. Godine 2021. Ašli je podnijela zahtjev za razvod i rekla da je njihova veza bila nasilna. Prije nego što je postupak okončan, Džon je prebacio njihovu cjelokupnu bračnu imovinu u prekomorski fond i ostavio porodicu bez ičega.

Ašli tvrdi da je Džon tad napustio SAD i živio na Kipru, u Turskoj, a zatim i u Ukrajini. Dodala je da djecu nije vidio otkad se odselio 2021.godine. U nekom trenutku upoznao je Valentinu, poznatu DJ-icu, preko aplikacije za upoznavanje i pitao je da pođe s njim na put umjesto prvog sastanka. Prije vjeridbe bili su u vezi gotovo godinu dana, a uskoro su planiralii vjenčanje. Jedna od Valentininih prijateljica tvrdi da se Džon naljutio na djevojku jer je odbijala da njihovu vezu objavi na svojim društvenim mrežama.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. januara vodili su ljubav posle čega je Puleus navodno pretukao djevojku i davio je do smrti. Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica supermarketa s putnim torbama, uključujući i onu sa Valentininim tijelom koja je bila pokrivena ćebetom jer joj je glava virila iz kofera.

Druga kamera snimila ga je dok je pokušavao da ugura prtljag u prtljažnik iznajmljenog automobila. Posle toga Džon se odvezao na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio se na aerodrom El Dorado kako bi pobjegao iz zemlje.

Beskućnik pronašao tijelo djevojke tog istog dana tako da je razvedeni otac uhapšen na aerodromu u Panami. Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta prije ukrcavanja na let Turkish Airlinesa prema Istanbulu iz kojeg je kupio kartu za Crnu Goru koja nema sklopljen ugovor o izručenju s Kolumbijom. Vlasti je pokušao zbuniti tako što je iz Paname kupio još jednu avionsku kartu - onu za São Paulo, pokušavajući tako prekinuti potjeru. Džon je kasnije tvrdio da iza ubistva DJ-ice stoji ugašeni kartel Medellín i da je pobjegao iz Kolumbije jer su ga članovi kartela pokušali ubiti. Vlast će provjeriti njegovu verziju događaja nakon čega mu slijedi nastavak suđenja.