Svijet

IDENTIFIKOVANA BEBA ČIJE JE TIJELO BEZ GLAVE PRONAĐENO NA PLAŽI U ŠPANIJI! Imala 8 mjeseci - Poznata i sudbina roditelja

Autor Ivana Vlajković

Identifikovana je beba čije je tijelo pronađeno na plaži u Španiji.

Izvor: YouTube/printscreen/Ruptly

Beba čije je tijelo bez glave pronađeno na plaži u Španiji je identifikovana, kako je saoštila policija. Kako navode, riječ je o osmomjesečnoj bebi koja je umrla nakon što se prevrnuo čamac za migrante 6. aprila u blizini Balearskih ostrva. 

Kako se saznaje, tad je poginulo 15 osoba, među kojima su se nalazili i roditelji bebe. Civilna garda je saopštila da je drveni čamac, koji se na španskom naziva patera, napustio Čerčel u Alžiru 21. marta i da je bio na moru 17 dana prije nego što se dogodila katastrofa.

Tijelo bebe otkriveno je 11. jula na plaži u ljetovalištu Kosta Dorada Roda de Bera. Gradonačelnik Pere Virgili rekao je tad da je dijete moglo biti na čamcu za migrante koji je potonuo u Sredozemnom moru. Forenzičari su zaključili da je tijelo bebe bilo u vodi između dvije nedelje i dva mjeseca. Rečeno je da njenom tijelu nedostaje nekoliko djelova zajedno sa glavom, a pretpostavlja se da je pronađeno u uznapredovalom stanju raspadanja, piše miror.

DNK testovi su pokazali podudaranje sa njenom mamom. Roda de Bera je 25 minuta vožnje sjeverno od grada Taragone na istočnoj obali Španije.

BONUS VIDEO: