Svijet

ZASJEDA NA RUSKOJ TERITORIJI! Video upada DIVERZANATA širi se mrežama, Čečeni pobili Ruse - UZNEMIRUJUĆI snimak (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Društvenim mrežama kruži snimak zasjede u Belgorodskoj oblasti kada je jedno rusko vozilo upalo u zasjedu ukrajinskih diverzanata.

Izvor: Tweet/Pluton/Screenshot

Jedno rusko vozilo je upalo u zamku ukrajinskih diverzanata kod Belgorodske oblasti u Rusiji, a snimak borbe se pojavio na društvenim mrežama. Na snimku se vidi grupa diverzanata koja izleće iz šume i otvara vrata na ruski kamion.

Potom je jedan vojnik prišao kabini kamiona i otvorio je vatru na vozača iz neposredne blizine. Snimak je objavljen na jednom ukrajinskom kanalu na "Telegramu".

"Čečenski vojnici koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine napravili su zasjedu. Neprijatelj je eliminisan", navodi se u objavi.

Napad se navodno dogodio 15. jula u Šebekinskom okrugu u Belgorodskoj oblasti. Ovo tvrde ruski vojni blogeri.

"Problem bezbjednosti granica nažalost nije nestao. Aktivnost diverzanata na granici Belgorodske oblasti je smanjena, a time se skreće pažnja na pitanje kontrole nad oblastima koje militanti koriste za prodor u Rusiju", navodi ruski vojni bloger Ribar na "Telegramu".

Jedinice čečenskih boraca koje su pod kontrolom vojne obavještajne službe Ukrajine prebačene su prema njegovim riječima na granicu sa Rusijom.

"Čečeni iz bataljona koji nosi ime Šeik Mansur takođe su prebačeni u regione Sumske oblasti koji se graniče sa Brjanskom oblašću. Zašto se tamo koriste? Jer za njih nema druge upotrebe. Tokom sukoba nisu se ni na koji način nisu pokazali. Ovakvi naleti su veoma dobar PR što je dokazala i legenda o dobrovoljcima iz takozvanog Ruskog dobrovoljačkog korpusa", navodi se na Telegramu.

BONUS VIDEO: